BREAKING NEWS
latest

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944, δεν υπήρχε ‘μακεδονικό΄έθνος, ‘μακεδονική’ γλώσσα, ‘μακεδονική’ ιστορία


Σόφια.  Απρίλιος 12, 2013.
Η θέση των Βουλγάρων ιστορικών είναι ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1944, δεν υπήρχε «μακεδονικό έθνος», δεν υπήρχε «μακεδονική γλώσσα», ούτε η λεγόμενη «μακεδονική ιστορία».


Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Φόκους, ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ από το Ινστιτούτο Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημόνων.
«Είμαι πρόεδρος της βουλγαρικής Ιστορικής Κοινωνίας, η οποία υφίσταται από το 1901. Μπορώ να απαντήσω στους ιστορικούς των Σκοπίων ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή (αυτός είναι αγγλοσαξονικός όρος), που πρέπει να τραβηχτεί στις 2 Αυγούστου του 1944.

«Είναι αλήθεια, ότι πριν από την εξέγερση του Ίλιντεν, ελήφθη μια απόφαση σε ένα μεσαιωνικό βουλγαρικό μοναστήρι, στο «Άγιος Προχόρ Πσινίσκι» για τη δημιουργία του «μακεδονικού έθνους», της «μακεδονικής γλώσσας» , της αλφαβήτας κλπ. (για άλλους λόγους).

Η γνώμη, ωστόσο, των Βουλγάρων ιστορικών είναι ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1944 δεν υπήρχε ούτε «μακεδονικό έθνος», ούτε «μακεδονική γλώσσα», ούτε «μακεδονική ιστορία».


Στη συνέχεια, ο Τίτο, με τη συνταγή της Κομιντέρν από τη Μόσχα, δημιούργησε το «μακεδονικό αλφάβητο», και ένα «μακεδονικό» έθνος, όπως τους κάνει πλύση εγκεφάλου  σήμερα ο Γκρούεφσκι δηλώνοντας ότι «Έχω μελετήσει την ιστορία και έτσι την ξέρω».

Ναι, αλλά αυτή η ιστορία είναι ψεύτικη.  Δεν το γνωρίζουν αυτό οι συνάδελφοι ιστορικοί στα Σκόπια;  Διακατέχονται από σχιζοφρένεια; Αρκεί να διαβάσουν τις πηγές και να δουν πως ότι αναφέρεται ως βουλγαρικό το έχουν αντικαταστήσει ως ‘μακεδονικό’.
Δυστυχώς, δεν έχουν ευρωπαϊκή συμπεριφορά και δεν μιλούν για αυτό μόνο οι ιστορικοί της Ευρώπης, αλλά και άλλοι», είπε ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ.

Το είδαμε εδώ 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID