BREAKING NEWS
latest

Isaac Asimov: Τι προέβλεψε για σήμερα πριν από 50 χρόνια! (Video)


Ο Isaac Asimov, καθηγητής Βιοχημείας στο Boston University και ιδιαίτερα γνωστός για το συγγραφικό  του έργο -συγκεκριμένα τα έργα επιστημονικής φαντασίας που συνέγραψε- οραματίστηκε τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα πριν από μισό αιώνα. Οι προβλέψεις του για το 2014 έχουν ως εξής:

Διάφορα gadgets θα διευκολύνουν τις δύσκολες δουλειές του ανθρώπου. Μονάδες μαγειρικής θα ετοιμάζουν φαγητό αυτόματα, θα ζεσταίνουν νερό και θα το μετατρέπουν σε καφέ, θα ψήνουν ψωμί, θα τηγανίζουν αυγά, θα ψήνουν μπέικον κ.ο.κ.

Οι τηλεπικοινωνίες θα περιλαμβάνουν τόσο ήχο όσο και εικόνα και θα μπορείς να βλέπεις και να ακούς τον συνομιλητή σου. Η οθόνη θα μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης για την ανάγνωση εγγράφων και βιβλίων, την προβολή φωτογραφιών κ.α.

Ο άνθρωπος θα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη φύση προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν κόσμο που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Το 2014 όλοι οι τοίχοι και οι οροφές θα φωτίζουν και θα αλλάζουν χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα ρομπότ δεν θα έχουν τελειοποιηθεί αλλά παρ’ όλα αυτά θα υπάρχουν.

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θα είναι ασύρματες και θα λειτουργούν με μπαταρίες μεγάλης διάρκειας.

Όσον αφορά στις συγκοινωνίες, έμφαση θα δίνεται στα μέσα που απαιτούν τη λιγότερη δυνατή επαφή με το έδαφος. Ακόμα και οι επίγειες συκοινωνίες θα είναι μερικά μέτρα πάνω από το έδαφος.

Τα wall screens θα έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές οθόνες ενώ την εμφάνιση τους θα έχουν κάνει και οι 3D προβολές.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέρχεται στα 6.500.000.000 και ο πληθυσμός των ΗΠΑ στα 350.000.000.

Το ανθρώπινο είδος θα υποφέρει από βαρεμάρα, η οποία θα εντείνεται σε μεγάλο βαθμό χρόνο με το χρόνο. Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ σοβαρές ψυχικές, συναισθηματικές και κοινωνιολογικές συνέπειες και η ψυχιατρική θα είναι μακράν η σημαντικότερη ειδικότητα της ιατρικής το 2014.

Δείτε το σχετικό Video:



Πηγή

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID