BREAKING NEWS
latest

8 υπέροχες χώρες όπου μπορείτε να κάνετε διακοπές με λιγότερα από 40 ευρώ την ημέρα


Oρισμένους πανέμορφους προορισμούς που μπορεί να επισκεφθεί κανείς χωρίς να χρειάζεται να κλέψει τράπεζα, αποκαλύπτει η Huffington Post, αναδημοσιεύοντας σχετικό ρεπορτάζ του thrillist.com. 

Σε αυτές τις χώρες ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περάσει αξέχαστες διακοπές, ξοδεύοντας κάτω από 50 δολάρια (39,22 ευρώ) την ημέρα ή ακόμη και πολύ λιγότερα. O συντάκτης του κομματιού, πάντως, φρόντισε να συμπεριλάβει στους  πιο οικονομικούς προορισμούς και την Ελλάδα. Κι ενώ το φαγητό, το ποτό, οι μετακινήσεις και η διαμονή στις παρακάτω χώρες κοστίζουν ελάχιστα, ο επισκέπτης θα πρέπει να βρει και το ανάλογο οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο.

Φίτζι


Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα νησιά Φίτζι είναι πανάκριβα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας δημοφιλής προορισμός με πολλούς επισκέπτες επειδή, σε σχέση με τα γειτονικά ακριβά νησιά, παραμένει οικονομικός. Μπορεί να διαθέτει αρκετά πολυτελή resorts, όπου η διανυκτέρευση κοστίζει 1000 δολάρια τη βραδιά, αλλά υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή hostels, καθώς και all inclusive ξενώνες, όπου μπορεί να μείνει κανείς με 25 δολάρια τη βραδιά. Αρκεί βέβαια να μπορέσει να πληρώσει το αεροπορικό εισιτήριο για να φθάσεις εκεί. Εάν τα καταφέρει μπορεί να επισκεφθεί και τα γύρω νησιά, καθώς οι μετακινήσεις δεν είναι καθόλου ακριβές.

Καμπότζη


Η Καμπότζη είναι μία από τις χώρες με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στη Νοτιοανατολική Ασία. Ολα εδώ είναι σούπερ-φθηνά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.  Μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα δωμάτιο με αιρκοντίσιον έναντι μόλις 20 δολαρίων τη βραδιά. Η τοπική κουζίνα δεν ξεπερνάει τα δύο δολάρια, ενώ η δυτική κυμαίνεται γύρω στα 7 δολάρια. Μάλιστα, εάν κάποιος έχει budget της τάξης των 50 δολαρίων θα ζήσει βασιλικά. Φιλικοί άνθρωποι, υπέροχες παραλίες, μνημεία και ζούγκλα συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό διακοπών. Η Καμπότζη τα έχει όλα και...συμφέρει.

Πορτογαλία


Η Πορτογαλία θεωρείται επίσης ένας οικονομικός ευρωπαϊκός προορισμός. Ομορφες παραλίες, αμπελώνες, εντυπωσιακές χαράδρες και ιστορικές πόλεις σε τιμή ευκαιρίας. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Λισαβόνα είναι η πιο συμφέρουσα πόλη για να μείνει κανείς σε 5στερο ξενοδοχείο.

Περού


Οι περισσότεροι έλκονται από τον πολιτισμό των Ινκας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα. Ο επισκέπτης μπορεί να διασχίσει τον Αμαζόνιο, να δει την έρημο, να κάνει ηλιοθεραπεία στη λευκή άμμο των παραλιών της Μancora και φυσικά να εξερευνήσει τα μνημεία των Ινκας. Τα γεύματα σπανίως ξεπερνούν τα 5 δολάρια, ενώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμαίνονται γύρω στα 25 δολάρια τη βραδιά. Οι μεταφορές σε όλη τη χώρα στοιχίζουν λιγότερο από 30 δολάρια.

Κίνα


Αν και οι ημέρες που η Κίνα ήταν ένα σούπερ-φθηνός προορισμός έχουν εκλείψει εδώ και καιρό, η χώρα παραμένει σχετικά οικονομική, προσφέροντας αρκετές ευκαιρίες για φθηνή διαμονή, κυρίως στην επαρχία. Η διανυκτέρευση κοστίζει λιγότερο από 20 δολάρια, το φαγητό γύρω στα 2 με 5 δολάρια το γεύμα, ενώ οι τοπικές μετακινήσεις κοστίζουν λιγότερο από ένα δολάριο.

Νότια Κορέα


Η Νότιος Κορέα συγκαταλέγεται επίσης στους προορισμούς, όπου μπορεί κανείς να περάσει υπέροχα, χωρίς να χαλάσει μία περιουσία. Το φαγητό κοστίζει λιγότερο από 8 δολάρια το γεύμα και η μπύρα κάτω από 1 δολάριο. Η εξοχή είναι μαγευτική.

Ινδία


Ακόμη και εάν σε πιάσει κρίση σπατάλης, στην Ινδία μετά βίας θα ξοδέψεις πάνω από 50 δολάρια την ημέρα. Εκτός κι αν μείνεις σε 5στερο resort. Eάν ξεπεραστεί το πρόβλημα του τσουχτερού αεροπορικού εισιτηρίου από τη στιγμή που φθάνεις εκεί, όλα κοστίζουν ελάχιστα. Γεγονός που καθιστά το Taj Mahal, τις ακτές της Goa, αλλά και το Νέο Δελχί, ακόμη πιο ελκυστικά.

Ελλαδα


Στο ρεπορτάζ με τους οικονομικούς προορισμούς περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Οπως αναφέρει ο συντάκτης, η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν φθηνή πόσο μάλλον μετά την κρίση. “Ο παράδεισος για τον προϋπολογισμό ενός ταξιδιώτη” , όπως λέει, καθώς ο γύρος κοστίζει 3 δολάρια, μία τεράστια μερίδα με αρνάκι 10 δολάρια, τα ποτά γύρω στα 3 δολάρια και η διανυκτέρευση κάτω από 30 δολάρια. Ο συντάκτης αναφέρει ότι την πιο ακριβή βραδιά του στην Ελλάδα ξόδεψε 55 δολάρια.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID