BREAKING NEWS
latest

Κινέζος καλλιτέχνης έφτιαξε... τούβλο με σκόνη από το νέφος του Πεκίνου


Ένας καλλιτέχνης performance από το Πεκίνο επέλεξε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για το νέφος που έχει στην κυριολεξία «πνίξει» την πόλη του τους τελευταίους μήνες, ένα φαινόμενο που ο ξένος τύπος εύστοχα χαρακτηρίζει ως «Airpocalypse» (Αποκάλυψη μέσω... αέρος).

Ο Nut Brother, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του 34χρονου κάτοικου Γουανγκ Ρενζένγκ, αφιέρωνε τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα, εδώ και τρεις περίπου μήνες, «ρουφώντας» με μια ηλεκτρική σκούπα σκόνη από το τοξικό νέφος που έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα της πόλης του. 

O λόγος; Ήθελε να δημιουργήσει ένα «τούβλο» φτιαγμένο από τα επιβλαβή σωματίδια της μολυσμένης ατμόσφαιρας ώστε να παρουσιάσει στον κόσμο μία «απτή» απόδειξη της ζημιάς του έχει υποστεί το περιβάλλον στη χώρα του.

Από τον περασμένο Ιούλιο, ο Nut Brother τριγυρνούσε με την σκούπα του στα πιο διάσημα αξιοθέατα του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Τιεν Αν Μεν και του εθνικού σταδίου «Φωλιά του Πουλιού». Όταν συμπληρώθηκαν 100 μέρες από την έναρξη του πρότζεκτ, ο καλλιτέχνης πήρε τη σκόνη που είχε συγκεντρώσει και τη μετέφερε σε ένα εργοστάσιο πλινθοποιίας, ώστε οι τεχνίτες να φτιάξουν ένα τούβλο με αυτή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, όταν το τούβλο ψηθεί και είναι έτοιμο (κάτι που θα γίνει σε μερικές μέρες) ο καλλιτέχνης σκοπεύει να το δώσει σε μία πραγματική οικοδομή, σε μία συμβολική πράξη που ο ίδιος παρομοιάζει με την «προσθήκη μιας σταγόνας νερού σε έναν αχανή ωκεανό». 

Ο Nut Brother με τη σκούπα του στο στάδιο «Φωλιά του Πουλιού»

Ο καλλιτέχνης στους δρόμους του Πεκίνου

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID