BREAKING NEWS
latest

4 τρόποι για να φορτίσεις τη μπαταρία του κινητού σου χωρίς ρεύμα (Video)


Τα κινητά μπορούν να γίνουν πάρα πολύ σημαντικά εργαλεία, κυρίως όταν πρόκειται για μια επείγουσα κατάσταση. 

Εκτός από την ικανότητα του να τηλεφωνήσεις κάποιον για βοήθεια, ένα κινητό μπορεί να σου παρέχει φακό, GPS και άλλες σημαντικές λειτουργίες. Αλλά όλες οι λειτουργίες ενός κινητού βασίζονται στη μπαταρία του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να το φορτίζεις ανά κάποιες ώρες ώστε να απολαμβάνεις όλα τα χαρακτηριστικά του.

Μόλις η μπαταρία τελειώσει, ένα κινητό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πλαστική ή μεταλλική συσκευή που δεν κάνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να φορτώσεις το κινητό σου σε περίπτωση ανάγκης. Αυτοί οι τρόποι διαφέρουν αρκετά απ’ όσους έχεις δει μέχρι στιγμής, αλλά κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω.

1. Πως να φορτίζεις το κινητό σου με.. λεμόνια και πορτοκάλια!

Κι εκεί που λες ότι τα είδες όλα, ξαφνικά βλέπεις και μια μπαταρία να φορτίζεται από λεμόνια. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως μερικά λεμόνια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως από μόνα τους, αλλά με τη χρήση μερικών καλωδίων και συρμάτων μπορείς «πολύ εύκολα» να παράγεις μια ουσιαστική ενέργεια.

Για την ακρίβεια, θα χρειαστείς 6 νεράντζια, γαλβανισμένες βίδες, παραλληλόγραμμα φύλλα χαλκού, σύρματα χαλκού, 2 καλώδια με κροκοδειλάκια και λαμπάκι LED. Η μπαταρία στηρίζεται στην οξειδοαναγωγική αντίδραση μεταξύ του ψευδαργύρου (γαλβανισμένο καρφί) και του χαλκού τα οποία τοποθετούνται μέσα στο διάλυμα του κιτρικού οξέος (ηλεκτρολύτης) που περιέχουν τα νεράντζια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό (λεμόνια, πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες, πατάτες, ντομάτες).









2. Ηλιακός φορτιστής



Σε σύγκριση με πολλούς άλλους τρόπους, ένας ηλιακός φορτιστής θα επιλύσει το πρόβλημα της χαμηλής μπαταρίας. Θεωρητικά, δεν χρειάζεσαι ρεύμα για να ξεκινήσεις να το φορτίζεις, μια ηλιόλουστη μέρα αρκεί για να παράγεις αρκετή μπαταρία.


Το πρόβλημα με τους ηλιακούς φορτιστές είναι πως όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο το καλύτερο. Θα βρεις αρκετούς ηλιακούς φορτιστές τσέπης σε καταστήματα, αλλά πολύ πιθανόν να μην λειτουργήσουν καν, ή θα παράγουν πάρα πολύ λιγοστή ενέργεια. Ένας μεγάλος ηλιακός φορτιστής – συχνά αναδιπλώνονται για να μην τρώνε πολύ χώρο – κοστίζει περίπου 100 με 200 δολάρια και θα σε σώσει περισσότερες φορές απ’ ότι θα μπορείς να μετρήσεις.

3. Φορτιστής με.. μανιβέλα!


Πολύ πιθανόν να έχεις ακούσει για τους φακούς με μανιβέλα, αλλά για φορτιστές; Με περίπου 60 δολάρια μπορείς να αγοράσεις έναν φορτιστή με μανιβέλα και να φορτίζεις είτε το κινητό σου, είτε μια μπαταρία.

Δυστυχώς, αν αποφασίσεις να αγοράσεις έναν τέτοιο φορτιστή, αξίζει να σε ενημερώσουμε πως θα χρειαστεί αρκετές στροφές έως ότου φορτώσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα η μπαταρία. Αν θέλεις να στείλεις αρκετά μηνύματα, πολύ πιθανόν να χρειαστεί να στριφογυρνάς τη μανιβέλα για περίπου ένα 20λεπτο με 30λεπτο.

4. BioLite CampStove



Να μια ενδιαφέρον ιδέα: Αντί να προσπαθείς να φορτίζεις το κινητό σου με εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για ακριβώς αυτόν το σκοπό, γιατί δεν αγοράζεις ένα BioLite CampStove και να κάνεις πολλά περισσότερα; Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους που κάνουν camping.

Πάνω-κάτω, είναι μια σόμπα η οποία ανάβει με φύλλα, κλαδιά και κουκουνάρια και ξεκινάει απευθείας να παράγει ενέργεια. Μόλις η φωτιά ανάψει, μπορείς να συνδέσεις το κινητό σου στη θύρα USB που παρέχει ή ακόμα να ψήσεις και μερικά marshmallows κατά τη διάρκεια.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι σίγουρα η πιο πρακτική της λίστας και σίγουρα η πιο μεγάλη, πράμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις ένα σχετικά μικρό χώρο για να την τοποθετήσεις.

Εσύ με ποιον τρόπο φορτίζεις το κινητό σου όταν δεν έχεις ρεύμα;

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID