BREAKING NEWS
latest

FENG-SHUI TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Η εφαρμογή της τεχνικής του feng-shui σε διαφορους τομείς της ζωής μας δεν είναι κάτι παράξενο ή μαγικό. Για την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία ο όρος σχετίζεται με την «ΑΡΜΟΝΙΑ», ενώ σύμφωνα με την Ασιατική κουλτούρα είναι «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» της ενέργειας των στοιχείων γιν-γιαν.

Το καλοκαίρι λοιπόν, σύμφωνα με το feng-shui  συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς. Μας φέρνει  πολύ ζεστασιά, νιώθουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε έντονη τάση  δημιουργικότητας. Για να ισορροπήσουμε την ενέργεια, καλό θα είναι να μειώσουμε αυτή την ένταση προσθέτοντας κάποια στοιχεία που φέρνουν αρμονία. 

1. Αυτή την περίοδο ευνοείται ένας καλός καθαρισμός του σπιτιού. Απομακρύνουμε ότι έχει συσσωρευτεί και δεν μας χρειάζεται (ρούχα-αντικείμενα) και ταχτοποιούμε στην θέση τους στοίβες ασιδέρωτων ρούχων που ίσως έχουν μαζευτεί. Αυτό σαν αρχή θα μας γεμίσει ένα θετικό συναίσθημα αφού το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας για ξεκούραση.

2.Διακοσμούμε το σπίτι μας με τραπεζομάντηλα σε  πιο ψυχρά χρώματα και στρώνουμε σεντόνια σε αποχρώσεις του μπλέ (γαλάζιο-σιέλ-τιρκουάζ) ή του μώβ (λιλά κλπ).

3.Μετατρέπουμε το μπαλκόνι μας σε μια όαση δροσιάς γεμίζοντάς το με φυλλώδη φυτά. Όταν τα ποτίζουμε η μυρωδιά της βρεγμένης γης εξισορροπεί το στοιχείο της φωτιάς του καλοκαιριού.

4.Οταν φεύγουμε  για διακοπές, ένα άδειο σπίτι χωρίς τους ιδιοκτήτες του, γεμίζει αρνητική ενέργεια, κάνοντας το πόλο έλξης για επίδοξους διαρρήκτες. Συνεπώς συνετό θα ήταν να αφήσουμε κάποια φώτα αναμμένα που να λειτουργούν με χρονοδιακόπτη . Η εναλλαγή αυτή θα μετριάσει την αρνητική ενέργεια.

5.Και όσον αφορά το σώμα μας και την υγεία μας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ελαφριά και δροσερά γεύματα (φρούτα, σαλάτες, κοτόπουλο-ψάρι μαγειρεμένο σε light version) και φυσικά όποτε μπορούμε και το επιτρέπουν οι συνθήκες ένα μπανάκι στη θάλασσα είναι ότι καλύτερο.


***Όλα τα παραπάνω η πλειοψηφία των ανθρώπων τα εφαρμόζει ενστικτωδώς. Ο λόγος?  Εφαρμόζοντας τα, νιώθουμε μια ευχαρίστηση, μια γαλήνη, μια ηρεμία. Δεν είναι μόνο θέμα καλαισθησίας η σωστή διακόσμηση. Είναι αυτό που μας κάνει εμάς να νιώθουμε όμορφα. Είναι η εξισορρόπηση του γιν και γιαν .

Πηγή: anakalipto




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID