BREAKING NEWS
latest

16 κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι!


Οι σύγχρονες γυναίκες διαβάζουν καθημερινά εκατομμύρια tips για το πως να επιλέξουν τα καλλυντικά τους προϊόντα. Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά χρήσιμες και ασφαλείς όλες οι πληροφορίες και οι συμβουλές που θα διαβάσουν στο διαδίκτυο.

Γι’ αυτό συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 16 κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι.

Το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες
Αλήθεια: Αυτό είναι 100% λάθος. Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλες και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την σωστή για εσάς απόχρωση.

Πρέπει να πετάμε την μάσκαρα μόλις ξεραθεί
Αλήθεια: Η μάσκαρα έχει κανονικά 3 μήνες διάρκεια ζωής μετά την πρώτη χρήση και αυτό γιατί το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν είναι εύκολο να προκαλέσει μια μόλυνση στα μάτια σας. Αυτό συμβαίνει, διότι η μάσκαρα με το πέρας του χρόνου γίνεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μπουν στα μάτια σας.

Αν βάλετε πολλές φορές το βουρτσάκι στο μπουκαλάκι θα απαλλαγείτε από τα κομματάκια
Αλήθεια: Βάζοντας και βγάζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρα εισάγεται αέρας μέσα στο μπουκαλάκι και επομένως μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Απλά βάλτε το βουρτσάκι μέσα στο μπουκαλάκι και στριφογυρίστε το.

Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε
Αλήθεια: Η επιδερμίδα μας αναγεννιέται, ενυδατώνεται και γίνεται πιο φρέσκια κατά την διάρκεια του ύπνου. Αν λοιπόν αφήσετε το μακιγιάζ σας όλη τη νύχτα, οι πόροι σας θα είναι κλειστοί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μόλυνση.

Τα καλλυντικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Αλήθεια: Η πλειονότητα των καλλυντικών προϊόντων έχουν ημερομηνία λήξης και οι κατασκευαστές πάντα την τυπώνουν στην ετικέτα τους με ένα χαρακτηριστικό σήμα. Με το που ανοίξετε το προϊόν αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της ημερομηνίας του.

Μπορείτε να αποφύγετε το πλύσιμο των πινέλων σας αν τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς
Αλήθεια: Τα πινέλα του μακιγιάζ σας έρχονται σε άμεση επαφή με πολλά προϊόντα και επιφάνειες. Όσο περισσότερο αποφεύγετε να πλένετε τα πινέλα σας, τόσο περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνονται στις τρίχες τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και μολύνσεις της επιδερμίδας σας και βέβαια να μειώσουν τον χρόνο ζωής των πινέλων σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική με την καθαριότητα των εργαλείων του μακιγιάζ.

Τα καλλυντικά δεν χαλάνε
Αλήθεια: Αν δεν αποθηκεύσετε τα καλλυντικά σας προϊόντα σωστά, αυτά θα χαλάσουν πριν από την ημερομηνία λήξης τους. Για παράδειγμα, δεν συνίσταται να διατηρείτε τα προϊόντα ομορφιάς σας σε σκοτεινά και ζεστά μέρη.

Μπορείτε να βάζετε αδιάβροχη μάσκαρα καθημερινά
Αλήθεια: Αν δεν υπάρχει λόγος να τρέξει η μάσκαρα σας, λόγω βροχής ή δακρύων, τότε καλύτερα να προτιμήσετε μια κανονική μάσκαρα. Στο τέλος της ημέρας δεν θα χρειαστεί να τρίψετε με περισσότερη επιμονή τις βλεφαρίδες σας για να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα, κάτι το οποίο θα τις κάνει πιο αδύναμες.

Η ενυδατική κρέμα μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το primer
Αλήθεια: Εκτός από την ενυδάτωση, το primer εξομαλύνει την επιδερμίδα. Επιπρόσθετα, κάνει το μακιγιάζ που θα απλωθεί από πάνω του να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Το concealer μπαίνει πριν από το makeup
Αλήθεια: Αντιθέτως, συνίσταται να εφαρμόζετε πρώτο το makeup και μετά να κρύβετε τις ατέλειες του δέρματος με concealer. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο από το επιθυμητό προϊόν και το μακιγιάζ σας θα δείχνει πιο φυσικό.

Το makeup έχει άσχημη επίδραση στην επιδερμίδα σας
Αλήθεια: Τα σύγχρονα makeup έχουν πολλά χρήσιμα συστατικά για την επιδερμίδα μας, όπως προστασία SPF και συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε ένα προϊόν σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας.

Τα φρύδια θα πρέπει να είναι 2 τόνους πιο σκούρα από τα μαλλιά σας
Αλήθεια: Αυτό ισχύει μόνο αν έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Οι μελαχρινές θα πρέπει να αποφεύγουν τα σκούρα φρύδια, διότι κάνουν το πρόσωπο τους να δείχνει πιο άγριο.

Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο γεμάτα, φτιάξτε περίγραμμα
Αλήθεια: Αυτό το τρικ είναι ιδανικό για φωτογραφίσεις, όμως στην πραγματική ζωή το υπερβολικό περίγραμμα κάνει τα χείλη σας να δείχνουν ψεύτικα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών ή πούδρα πάνω από το τόξο του πάνω χείλους σας. Χάρη στο παιχνίδι του φωτός τα χείλη σας θα δείχνουν πιο γεμάτα.

Το σκούρο eyeliner κάνει τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα
Αλήθεια: Το σκούρο eyeliner σε ένα smokey eyes στυλ κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο εκφραστικά, αλλά η παχιά μαύρη μύτη δημιουργεί ένα εφέ βάθους με αποτέλεσμα να φαίνονται τα μάτια σας πιο μικρά.
Προκειμένου να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα είναι καλύτερο να εφαρμόσετε μια ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών και το eyeliner στο εσωτερικό του βλεφάρου.

Το makeup δεν επιτρέπεται να απλωθεί γύρω από τα μάτια
Αλήθεια: Τα προϊόντα makeup των νέων γενιών είναι alcohol-free, γεγονός που σημαίνει πως δεν ξεραίνουν το δέρμα. Μπορείτε να τα εφαρμόστε χωρίς τον φόβο ότι θα τονίσουν τις ρυτίδες σας.

Η μπλε σκιά ματιών είναι ανάμνηση του παρελθόντος
Αλήθεια: Οι πρόσφατες τάσεις στο μακιγιάζ δηλώνουν πως το μπλε, το τιρκουάζ και το μπλε του αζουρίτη είναι κορυφαίες αποχρώσεις για την εποχή.

Μια δόση μπλε με λίγο μπεζ (ή απλά ένα καλά απλωμένο μπλε) είναι αρκετό για ένα καθημερινό μακιγιάζ, αλλά αν προτιμάτε να εφαρμόσετε μπλε σκιά ματιών σε όλο το βλέφαρο, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο eyeliner για να κάνετε την γραμμή που κάνει τη διαφορά πάνω από την σκιά, κάτι το οποίο θα προσθέσει γοητεία στην εικόνα σας.

beautetinkyriaki.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID