BREAKING NEWS
latest

Το τρώμε καθημερινά αλλά δεν ξέραμε ότι αυτή είναι η πιο εθιστική τροφή στον κόσμο!


Ο Cheddar, το Gouda, η φέτα, το Brie κτλ. Όποιο είδος τυριού κι αν προτιμάς δεν έχει σημασία.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική National Library of Medicine αποκαλύπτει ότι το τυρί είναι εθιστικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα ναρκωτικά -αλλά με πολύ πιο ήπιες παρενέργειες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Michigan, το τυρί είναι εθιστικό εξαιτίας ενός συστατικού του, που λέγεται κασεϊνη, δηλαδή της πρωτεΐνης που υπάρχει σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όταν το τυρί καταναλώνεται και στη συνέχεια χωνεύεται, η κασεϊνη απελευθερώνει κασομορφίνες.
Οι κασομορφίνες είναι εκείνες που πυροδοτούν το εθιστικό στοιχείο.

Για να καταφέρουν να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές στρατολόγησαν γύρω στους 500 ανθρώπους για να συμμετάσχουν σε 2 διαφορετικές μελέτες.

Αρχικά, οι συμμετάσχοντες συμπλήρωσαν μια Κλίμακα του Yale για τον Διατροφικό Εθισμό, ένα ερωτηματολόγιο σχεδιασμένο να μετρά αν τα άτομα είναι εθισμένα σε τροφές. Στη συνέχεια, τους δόθηκαν οδηγίες να επιλέξουν από μία λίστα των 35, ποια τρόφιμα θεωρούσαν περισσότερο εθιστικά με την pizza να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Στη δεύτερη μελέτη, οι συμμετέχοντες επίσης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο τεκμηρίωναν τις απαντήσεις τους βαθμολογώντας το πόσο δύσκολο είναι να διακόψουν την κατανάλωση καθεμιάς από τις 35 τροφές.

Άλλες τροφές που βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις στη λίστα ήταν η σοκολάτα, τα μπισκότα, τα τσιπς και τα cheeseburgers.

youweekly.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID