BREAKING NEWS
latest

Αντι-βαρύτητα, η νέα αντιγήρανση


Οι ειδικοί της ομορφιάς στρέφουν την προσοχή τους από τις ρυτίδες στο περίγραμμα, την πυκνότητα και τον όγκο του προσώπου που επηρεάζει και την ψυχολογία μας. Λίγο πριν εκπνεύσει το 2016, εντοπίζουμε ακόμα μια νέα και ενδιαφέρουσα τάση στο χώρο της ομορφιάς.

Η νέα αντιγήρανση μετακινείται από τις ρυτίδες στο περίγραμμα του προσώπου. Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, η χαλάρωση του προσώπου και η απώλεια σφριγηλότητας όχι μόνο προσθέτει χρόνια στην όψη μας αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία και τα συναισθήματα μας.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, το πρόσωπο υπόκειται στους νόμους της βαρύτητας, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει και να «κρεμάει». «Η χαλάρωση της ζώνης Τ «ρίχνει» τα κύρια σημεία του προσώπου, από τα φρύδια προς το σαγόνι, συμπεριλαμβανομένης της γωνίας των ματιών και του στόματος, κατά συνέπεια μιμείται και τονίζει τις αρνητικές εκφράσεις (θλίψη, κόπωση, κακή διάθεση κλπ )», λέει χαρακτηριστικά ο Dr Arnaud Aubert και συνεχίζει: «η απώλεια της αντίστασης του δέρματος επηρεάζει μέρος των οπτικών σημάτων, τα οποία είναι αυτόματα, παράγονται διαισθητικά από τον εγκέφαλο, και πάνω σε αυτά βασίζεται η μη λεκτική επικοινωνία».

Αν και η διαδικασία της γήρανσης είναι μη αναστρέψιμη, μεγάλες εταιρείες καλλυντικών δημιουργούν φόρμουλες με σκοπό να επιβραδύνουν τους νόμους της βαρύτητας και να ανεβάσουν την γυναικεία ψυχολογία. Σύμφωνα και πάλι με την νευροεπιστήμη, μόλις οι γυναίκες αντιλαμβάνονται έστω και μικρές διαφορές στην εμφάνισή τους βλέπουν τον εαυτό τους αλλιώς: αποκτούν αυτοπεποίθηση και αισθάνονται πιο ωραία.

athinorama.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID