BREAKING NEWS
latest

Ρομπότ υψηλής τεχνολογίας με... συναισθήματα (Video)


Ο Cozmo μπορεί να φαίνεται ένα απλό παιχνίδι, αλλά πρόκειται, για ένα ρομπότ υψηλής τεχνολογίας. 

Στην ουσία, είναι ένα μικρό ρομπότ- interactive «φίλος», που μπορεί να παίζει διάφορα παιχνίδια (παζλ, παιχνίδια ταχύτητας κ.α.) με τον κάτοχό του, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί machine learning για να τον «γνωρίζει». 

Επίσης, στον σχεδιασμό του συμμετείχαν και animators του Χόλιγουντ, προκειμένου να του δώσουν «χαρακτήρα», όπως για παράδειγμα σε γνωστά κινηματογραφικά ρομπότ σαν τον Wall-E ή τον R2D2.

«Σε μια ταινία πολλά πράγματα συμβαίνουν αυτόματα. Η τεχνολογία στον Cozmo επιτρέπει να παίρνεις έναν τέτοιο χαρακτήρα και να τον “ζωντανεύεις” στον πραγματικό κόσμο» αναφέρει ο Χανς Ταπάινερ, συνιδρυτής και πρόεδρος της Anki.

Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης του Cozmo βασίζεται στα ανθρώπινα συναισθήματα. «Συναισθήματα» που έχουν προγραμματιστεί στον ψηφιακό εγκέφαλο του ρομπότ, όπως ευτυχία, θυμός, ενθουσιασμός, ανταγωνίζονται στο λειτουργικό σύστημα, όπως κάνουν τα πραγματικά συναισθήματα σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο. 

Το ρομπότ επίσης διαθέτει computer vision, που του επιτρέπει να αναγνωρίζει με ποιον παίζει, μαζί με μια σειρά από άλλους αισθητήρες- και στόχος όλων αυτών είναι να μπορεί το ρομπότ να αποκτά μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του περιβάλλοντός του.

«Το σύστημα computer vision που αναγνωρίζει τις εκφράσεις του προσώπου, λυπημένες, χαρούμενες, θυμωμένες, έκπληκτες, είναι ήδη πλήρως λειτουργικό και εφαρμοσμένο. Δεν το χρησιμοποιούμε ακόμα, αλλά σε ένα από τα επόμενα updates, πολύ σύντομα, θα το χρησιμοποιήσουμε επίσης».



perierga.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID