BREAKING NEWS
latest

Azuma Hikari: Ψηφιακή «βοηθός» ή «σκλάβα» σε γυάλινο βάζο; (Video)



Φέρνει στο μυαλό την «Cortana» του ηλεκτρονικού παιχνιδιού επιστημονικής φαντασίας «Halo», καθώς και άλλες/ους «βοηθούς» που έχουν εμφανιστεί σε ταινίες, σειρές, βιβλία και παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας, αλλά η βασική διαφορά της «Azuma Hikari» είναι πως είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Η συγκεκριμένη αυτή ψηφιακή βοηθός της ιαπωνικής Gatebox Labs πάει ένα βήμα πιο πέρα από τη «Siri» και την «Alexa», καθώς δεν αλληλεπιδρά με τον χρήστη της απλά μέσα από τις συσκευές του, αλλά εμφανίζεται σε ένα γυάλινο «βάζο» με projector- και από εκεί βοηθά τον χρήστη στις καθημερινές του εργασίες.

Ο χρήστης αλληλεπιδρά φωνητικά με το ολόγραμμα (κοινώς, του μιλάει και αυτό του απαντάει), ενώ η όλη συσκευή διαθέτει αισθητήρες για να μπορεί να αντιλαμβάνεται τη θέση του, αλλά και τις συνθήκες στο περιβάλλον του σπιτιού.

Καθώς η Azuma Hikari (που έχει την εμφάνιση χαρακτήρα από ιαπωνικό anime) συνδέεται με τις «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού, αυτό σημαίνει πως με λίγες απλές φωνητικές εντολές (ή μηνύματα μέσω εφαρμογής για κινητό) μπορεί να ελέγχει τη λειτουργία τους.

Επίσης, πέρα από το καθαρά πρακτικό της όλης υπόθεσης, η Azuma Hikari έχει και «χαρακτήρα», που δίνει «χρώμα» στις επαφές της με τον χρήστη- και μάλιστα μπορεί να τον ξυπνάει, να τον προτρέπει να επιστρέψει γρήγορα, να του λέει πως «δεν μπορεί να περιμένει να τον δει» κ.α., που παραπέμπουν περισσότερο σε «σύντροφο»/«φιλενάδα»/ «σύζυγο», παρά σε «βοηθό»- όλα αυτά με την απαραίτητη συνοδευτική «γλώσσα του σώματος».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Mashable, υπάρχει και η δυνατότητα ο χρήστης να παρακολουθήσει ταινίες μαζί της, και η ίδια θα αντιδρά ανάλογα. Επίσης, στο πλαίσιο προώθησής της από την εταιρεία, αναφέρεται πως η Azuma «θέλει να γίνετε ο αφέντης της» (master), παραπέμποντας σε κάποιου είδους ψηφιακή «σκλάβα» (με όλους τους σεξουαλικούς υπαινιγμούς που εμπεριέχει κάτι τέτοιο).

Προς το παρόν, η Azuma μιλά και καταλαβαίνει μόνο ιαπωνικά, και το κόστος της, όταν αρχίσει η διάθεσή της σε έναν χρόνο από τώρα (Δεκέμβριος 2017) θα ανέρχεται στα 2.500 περίπου δολάρια. Επίσης, η εταιρεία θα πουλήσει μόνο 300 κομμάτια, οπότε οι ενδιαφερόμενοι, όταν αρχίσει η πώληση, θα πρέπει να βιαστούν.



huffingtonpost.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID