BREAKING NEWS
latest

Έχε το θάρρος να κάνεις τα όνειρά σου, πραγματικότητα!



Δεν ξέρω τι όνειρο έχεις και δεν έχει σημασία πόσο απογοητεύτηκες στην προσπάθεια σου να το φτάσεις. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι τα όνειρά μας είναι δυνατά. 

«Εάν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις» είχε πει ο ιδρυτής της Walt Disney κι αναλογιζόμενοι όσα κατάφερε, μάλλον είχε δίκιο.

Όνειρα κάνουμε όλοι, πολλοί μάλιστα έχουμε κοινά. Ωστόσο, τελικά θα ξεχωρίσει αυτός που προσπάθησε και τα κατάφερε. Σίγουρα στην πορεία θα απογοητευτούμε, θα συναντήσουμε πολλά εμπόδια, αλλά πρέπει να βάλουμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας, να μη δειλιάσουμε ούτε μία στιγμή. Οι δύσκολες στιγμές θα έρθουν, όχι όμως για να μείνουν. Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι πως το ουράνιο τόξο έρχεται μετά την καταιγίδα. Είναι σημαντικό να πιστέψεις πως είσαι εκλεκτός. Άλλωστε εκλεκτός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται, γιατί στάθηκαν άτυχοι στη ζωή τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν προσπάθησαν, δεν νοιάστηκαν για τα όνειρά τους. Και ξέρεις γιατί; Ο ένας λόγος είναι αυτός της αποτυχίας. Δεν ήθελαν να το διακινδυνεύσουν. Ο άλλος λόγος, όμως, είναι αυτός της επιτυχίας. «Κι αν τα καταφέρω και δεν μπορώ να το διαχειριστώ;» σκέφτονται.

Ο άνθρωπος σήμερα δεν ξέρει να παίρνει ρίσκα. Φυσικά δεν φταίει ο ίδιος, αλλά όλα τα σύγχρονα μέσα που προβάλλουν ένα ιδανικό τρόπο ζωής, χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται στα παρασκήνια. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατα άμα περιμένεις με σταυρωμένα τα χέρια.

Πέρασες τόσο χρόνο με άλλους ανθρώπους, τόσο πολύ χρόνο που προσπαθείς να γίνεις συμπαθητικός. Ξέρεις τους άλλους περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μήπως τελικά στην πορεία έχασες τον εαυτό σου; Μήπως δεν σε αναγνωρίζεις ούτε εσύ ο ίδιος;

Σε προκαλώ να μείνεις μόνος σου!

Για τους ανθρώπους που προσπαθούν για τα όνειρά τους, η ζωή έχει ένα ξεχωριστό νόημα. Όταν γίνεις ο σωστός άνθρωπος, ξεχωρίζεις τον εαυτό σου από τους άλλους, ξεκινάς να έχεις μοναδικότητα. Μόνο αν ζήσεις τα όνειρα σου, ξέρεις τι θα σου συμβεί. Αν θες να γίνεις πετυχημένος, πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου. Κι όταν λέω πετυχημένος δεν εννοώ λεφτά, καριέρα, κτλ. Η επιτυχία είναι ξεχωριστή για κάθε άτομο. Εξαρτάται από τα όνειρα μας, τα πρότυπα που έχουμε, τις προτεραιότητες που βάζουμε στη ζωή μας. Επιτυχία για μένα μπορεί να είναι να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και για σένα να κάνεις μια μεγάλη οικογένεια.

Η άποψη που έχει κάποιος για σένα, δεν πρέπει να γίνει η πραγματικότητά σου. Δεν πρέπει να κοιτάς τη ζωή σου παθητικά, μοιρολατρικά. Αντίθετα, πρέπει να τη δεις σαν μία ευκαιρία. Ευκαιρία να ζήσεις όπως εσύ θες.

Σε ενδιαφέρει ακόμα το όνειρό σου; Είναι αυτό που πραγματικά θες; Τότε κυνήγησέ το.

Προσοχή! Πρέπει να είσαι σίγουρος πως είναι αυτό που εσύ επέλεξες.

Δεν προσπαθείς να ικανοποιήσεις κάποιον άλλον, ούτε επίσης να τον αντιγράψεις. Μόνο όταν τα όνειρα είναι δικά μας μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Μόνο τότε έχουμε το σθένος και τη δύναμη να φτάσουμε ως την κορυφή αψηφώντας κάθε εμπόδιο.

Έχε, λοιπόν, το θάρρος να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα κι η ζωή θα σε ανταμείψει.

Ούτως ή άλλως ο τολμών πάντα νικά!

neopolis.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID