BREAKING NEWS
latest

Ιce Hotel 365 (Video)



To ξενοδοχείο ice hotel 365 – το πρώτο μόνιμο ξενοδοχείο πάγου στον κόσμο που είναι  στη Σουηδία, 200 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου κλέβει και φέτος την παράσταση.

Εκτός από  20 σουίτες για διανυκτερεύσεις, το 2.100 τετραγωνικών μέτρων θέρετρο περιλαμβάνει επίσης ένα μπαρ και μια γκαλερί τέχνης, ανοιχτό όλο το χρόνο. Το σύνολο του έργου έχει δημιουργηθεί από χιόνι και  πάγο,  από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Το νέο ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε πρώην χώρο αποθήκευσης πάγου, δίπλα στο υπάρχον ξενοδοχείο. Οι εσωτερικές θερμοκρασίες στο νέο κτίριο έχουν πέσει στους -5 βαθμούς κελσίου. Η  μονάδα ψύξης εξασφαλίζει να είναι κρύο όλο το καλοκαίρι και τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες,  κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών.

Ο ίδιος ο βασιλιάς της Σουηδίας το επισκέφθηκε το Μάρτιο του 1992 και από τότε αυτός  και η οικογένειά του έχουν δώσει το παρών αρκετές φορές.

Τουλάχιστον 50.000 επισκέπτες κάθε χρονιά επισκέπτονται το Icehotel για να το δουν και να «βιώσουν» την ξεχωριστή εμπειρία που τους προσφέρει, 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο.


Από εκεί και πέρα «πρωταθλήτρια» στα ξενοδοχεία από χιόνι είναι η Φινλανδία, με την χώρα του Άγιου Βασίλη να έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής 15 τέτοιου είδους ξενοδοχεία, αλλά υπάρχουν και αλλού παρόμοιες κατασκευές που μπορεί να μην είναι ανοιχτές όλο τον χρόνο αλλά είναι άκρως εντυπωσιακές.

Δείτε κάποιες από αυτές:

Hôtel de Glace – Καναδάς



Kirkenes Snowhotel – Νορβηγία


Icehotel & Icebar  –  Σουηδία



Hotel of Ice – Ρουμανία


Sorrisniva Igloo Hotel – Νορβηγία


Iglu Dorf – Ελβετία


Snowhotel – Φινλανδία


Snow Castle Kemi – Φινλανδία


Ice Cave – Ιαπωνία


eleftherostypos.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID