BREAKING NEWS
latest

Πώς να κάνεις δίαιτα χωρίς να… κάνεις δίαιτα!


Φάε όσο θέλεις πριν από το μεσημέρι

Αυτό σημαίνει πως στις 3 το μεσημέρι θα μπορείς να αντισταθείς στο παγωτό. Σε μελέτη του 2013 διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που πήραν ένα πλούσιο πρωινό (700 θερμίδες) είχαν μικρότερη πτώση της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης, από εκείνες που προτίμησαν πρωινό 200 θερμίδων.
Επίλεξε ένα μικρό ντόνατ

Ακούγεται πολύ γλυκό για να είναι αληθινό, το να απολαύσεις όμως ένα γλυκό το πρωί (μετά από ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη) μπορεί να είναι το μυστικό για να μην έχεις καθόλου λιγούρες την υπόλοιπη μέρα, βρήκαν ερευνητές από το Ισραήλ. Οι γυναίκες που το έκαναν αυτό σε περίοδο 8 μηνών έχασαν τον εντυπωσιακό αριθμό των 17 κιλών παραπάνω από τις γυναίκες που έφαγαν ένα πιο περιορισμένο πρωινό γεύμα.

Γυμνάσου νωρίς…

… και θα απολαμβάνεις όλη τη μέρα τα οφέλη. Ερευνητές από το Εργαστήριο Ανθρώπινης Επίδοσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο των Απαλαχίων βρήκαν πως οι άνθρωποι που γυμνάστηκαν για 45 λεπτά το πρωί είχαν κορύφωση του μεταβολισμού τους που διήρκεσε 14 ώρες, με αποτέλεσμα να κάψουν 190 επιπλέον θερμίδες.

Κάνε διάλειμμα για καφέ

Πέρα από την ενέργεια που θα σου δώσει, 1 φλιτζάνι καφέ μπορεί να προσφέρει 12% ώθηση στο μεταβολισμό σου για τις επόμενες 3 ώρες, σύμφωνα με έρευνα στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.
Πιες νερό με παγάκια

Μπορεί να λαχταράς ένα παγωμένο αναψυκτικό, αν όμως πιεις στη θέση του 1 ή 2 ποτήρια νερό με μπόλικο πάγο, το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί. Γερμανική μελέτη έδειξε πως, όταν πίνεις λίγο παραπάνω από 1/2 λίτρο παγωμένο νερό τη μέρα, μπορεί να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού σου κατά 30% για 60 λεπτά.

Παίξε με τα μυρωδικά

Αναζήτησε συνταγές και πιάτα που συμπεριλαμβάνουν άνηθο, βασιλικό και σχοινόπρασο. Περιέχουν όλα τους καμφερόλη, ένα είδος πολυφαινόλης που αυξάνει την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών που επιταχύνουν το μεταβολισμό.

Δες την ώρα

Πριν υποκύψεις σε μια βραδινή λιγούρα, σκέψου αυτό: Σύμφωνα με ερευνητές, αν φας πρωινό στις 8 το πρωί, η κουζίνα σου θα πρέπει να κλείσει στις 8 το βράδυ. Ποντίκια που έλαβαν όλα τα γεύματά τους μέσα σ’ αυτό το 12ωρο «παράθυρο» διατηρήθηκαν αδύνατα, ενώ εκείνα που τους επιτράπηκε να τρώνε όποτε ήθελαν πήραν βάρος.

Έλεγχε το τηλεκοντρόλ

Όταν έχεις ξαπλώσει στον καναπέ με ένα δροσερό χυμό για να δεις την αγαπημένη σου ταινία, άλλαζε κανάλι την ώρα των διαφημιστικών – και μη στέκεσαι σε εκπομπές μαγειρικής. Σε πρόσφατη έρευνα συμπεραίνεται πως, όταν βλέπουμε εικόνες λιπαρών τροφών την ώρα που πίνουμε κάτι με πολλή φρουκτόζη, διεγείρεται το κέντρο ελέγχου της όρεξης στον εγκέφαλο πυροδοτώντας την πείνα.

Πέσε νωρίς για ύπνο

«Όταν είσαι κουρασμένη, μπορεί να χτυπήσουν ταβάνι οι ορμόνες που σε κάνουν να θέλεις υδατάνθρακες» προειδοποιεί ο Robert Maurer, PhD, καθηγητής Επιστημών Συμπεριφοράς στο Ιατρικό Κέντρο του UCLA. Θέλεις άλλον ένα λόγο για να δώσεις προτεραιότητα στον ύπνο σου; Μελέτη του 2007 έδειξε πως, όταν οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν για μόλις 4 ώρες κάθε βράδυ επί 6 ημέρες, ο ρυθμός με τον οποίο επεξεργάζονταν τις θερμίδες από τη γλυκόζη έπεσε κατά 40%. Κοιμάσαι και χάνεις (κιλά)!

Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD

shape.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID