BREAKING NEWS
latest

Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Ειδικοί ασφαλείας της Google συμβουλεύουν!



Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ειδικοί ασφαλείας της Google συμβουλεύουν τους χρήστες τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τους δεν θα πέσουν στα χέρια επιτήδειων.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της Google, φαίνεται ότι το 54% των Ελλήνων millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980) που ερωτήθηκαν, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για έναν ή περισσότερους λογαριασμούς τους. Σχετικά με τους κωδικούς, το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη λέξη «password», το 14% έναν συνδυασμό από συνεχόμενα νούμερα, ενώ το 20% χρησιμοποιούν στον κωδικό τους λέξεις που περιλαμβάνουν είτε το όνομα είτε τα αρχικά τους.

Από την άλλη πλευρά, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία προστασίας της Google «Επαλήθευση σε 2 βήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι γονείς τους δεν τους έχουν μιλήσει ποτέ για τη διαδικτυακή ασφάλεια και τη σημασία της χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης.

Έτσι, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Google παρέχει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι χρήστες:

Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν το κύριο σημείο άμυνας απέναντι στους εγκληματίες του Διαδικτύου και για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται διαφορετικά passwords για καθένα από τους σημαντικούς λογαριασμούς, όπως το email ή το e-banking. Όσο μεγαλύτερος ο κωδικός, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψει κάποιος. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούνται αριθμοί, κεφαλαία και σύμβολα.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα στην ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί το «ηλεκτρονικό ψάρεμα», το οποίο χρησιμοποιεί κάποιος απατεώνας προκειμένου να εξαπατήσει, να κλέψει προσωπικές πληροφορίες και να εισβάλει στον λογαριασμό των χρηστών. Για τον λόγο αυτόν το Gmail διαθέτει ένα ειδικό σύστημα που καταστρέφει αυτόματα τα επικίνδυνα μηνύματα προτού αυτά φτάσουν στα εισερχόμενα.

Επιπλέον, η Google έχει εισαγάγει το Safe Browsing (ασφαλής πλοήγηση) μια λειτουργία που υπενθυμίζει στους χρήστες να μην επισκέπτονται μια ιστοσελίδα επειδή μπορεί να κρύβει πιθανούς κινδύνους, όπως κακόβουλο λογισμικό ή απάτες «ηλεκτρονικού ψαρέματος». Κύριος σκοπός του Safe Browsing είναι να σαρώνει για κακόβουλο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να αποτελεί απειλή για τους χρήστες ή τις συσκευές τους.

Οι συσκευές και οι εφαρμογές Android είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο από μόνες τους, και για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει αναπτύξει το «app analyzer», μια τροποποιημένη έκδοση του Safe Browsing που αναζητά επικίνδυνες εφαρμογές στο Google Play, σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και το Διαδίκτυο, και προειδοποιεί τους χρήστες πριν τις εγκαταστήσουν. Σε περίπτωση που κάποια εφαρμογή αποτύχει σε αυτό το τεστ, δεν γίνεται επιτρεπτή στο Google Play.

Η αυτόματη προστασία, οι εύκολες ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών, αλλά και ο αγώνας στην καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Google προκειμένου να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID