BREAKING NEWS
latest

Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους άλλους να μας δώσουν το σεβασμό που τους δίνουμε και εμείς;


«Η συμπεριφορά είναι επιλογή. Η ευτυχία είναι επιλογή. Η αισιοδοξία είναι επιλογή. Η καλοσύνη είναι επιλογή. Το να δίνουμε είναι επιλογή. Ο σεβασμός είναι επιλογή. Ό,τι επιλογή και να κάνετε, θα σας επηρεάσει. Επιλέξτε με σοφία».Roy T. Bennett

Όλοι καταλαβαίνουμε την σημασία του σεβασμού. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε όταν δεν τον παίρνουμε; Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους άλλους να μας δώσουν το σεβασμό που τους δίνουμε και εμείς;

Ακολουθούν εφτά τρόποι για να λαμβάνετε σεβασμό από τους ανθρώπους στη ζωή σας:

1. Να είστε άνετοι με την αντιπαράθεση

Όταν κάποιος σας φέρεται άσχημα, μιλήστε του για αυτό. Αυτό είναι κάπως άβολο και αμήχανο αλλά απαραίτητο. Αν δεν πείτε κάτι για την συμπεριφορά του, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει. Ίσως και να χειροτερεύσει. Εξηγήστε ήρεμα γιατί η συμπεριφορά του ήταν άσχημη και πώς σας έκανε να νιώσετε. Πείτε του ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι δεν μπορεί να σας φέρεται με αυτό τον τρόπο.

2. Προσέξτε τον τόνο της φωνής σας

Πολλοί από εμάς έχουμε την κακή συνήθεια να υψώνουμε τον τόνο της φωνής μας. Καμιά φορά αυτό μοιάζει σαν οι δηλώσεις μας ή ακόμα και οι απαιτήσεις μας να ακούγονται σαν ερωτήσεις. Αυτό μειώνει την αξιοπιστία σας και σας αφαιρεί τη δύναμη στη συζήτηση. Αν θέλετε να σας σέβονται αποφύγετε να μιλάτε με αυτό τον τρόπο, με κάθε κόστος.

3. Μάθετε να αφήνετε τους άλλους ανικανοποίητους

Είναι δύσκολο να σέβονται έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τους ικανοποιεί όλους. Ένας τέτοιος άνθρωπος αφήνει τους άλλους να τον χρησιμοποιούν σαν χαλάκι. Ποτέ δε λέει όχι. Αν είστε έτσι και εσείς τότε μάλλον δε θα παίρνετε σεβασμό ούτε από τους άλλους ούτε από τον εαυτό σας. Μάθετε να είστε εντάξει όταν εκνευρίζετε ή ενοχλείτε καμιά φορά κάποιον με την συμπεριφορά σας. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας. Σεβαστείτε τον και οι άλλοι θα ακολουθήσουν ακόμα και αν δεν τους αρέσει κάτι τέτοιο αρχικά.

4. Στηριχτείτε στην αξία σας

Μάθετε να παραδέχεστε τις δυνάμεις σας και τα κατορθώματά σας χωρίς να καυχιέστε. Αυτό θέλει πολλή εξάσκηση, αλλά είναι μια πολύ δυνατή δεξιότητα. Να παρακολουθείτε τα πράγματα που έχετε κάνει καλά. Να τα κατακτάτε. Να τα μοιράζεστε όταν είναι απαραίτητο. Πείτε στο αφεντικό σας για μια πώληση που κάνατε. Μοιραστείτε την πειθαρχική σας νίκη με τον δάσκαλο των παιδιών σας. Η θετική σας αυτό-εικόνα θα δείξει αυτοπεποίθηση, κάτι που πάντα επιβάλλει ένα ορισμένο επίπεδο σεβασμού.

5. Τελειοποιήστε την τέχνη της οπτικής επαφής

Τα μάτια μας είναι το πρώτο πράγμα που προδίδουν την απουσία αυτοπεποίθησης. Όταν κοιτάμε κάτω ή στο πλάι όταν κάποιος μιλάει, εκλαμβάνεται ως αδιαφορία. Μας κάνει να φαινόμαστε αβέβαιοι για τον εαυτό μας και αδιάφοροι για την συζήτηση που έχουμε. Μάθετε να διατηρείτε οπτική επαφή χωρίς να κοιτάτε επίμονα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσουμε αμοιβαίο σεβασμό.

6. Να στέκεστε ίσια

Κρατήστε τους ώμους σας πίσω. Να στέκεστε σαν να είναι ένα σκοινί πάνω από την άκρη του κεφαλιού σας και σας τραβάει. Η καλή στάση υποδεικνύει αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό. Δείξτε στους άλλους ότι δεν είστε ένα ασπόνδυλο άτομο.

7. Απαιτήστε το

Μερικοί άνθρωποι δε θα σας δείξουν σεβασμό εκτός και αν τον ζητήσετε. Αντιμετωπίστε τη συμπεριφορά τους ευθέως. Όταν κάποιος σας διακόπτει, απλά πείτε «Συγγνώμη. Μίλαγα ακόμα». Υποστηρίξτε τις ανάγκες σας. Κρατήστε ήρεμη τη φωνή σας και κάντε ξεκάθαρα τα μηνύματά σας. Αρνηθείτε να υποχωρήσετε.

«Σεβαστείτε τον εαυτό σας και θα σας σεβαστούν και οι άλλοι» είπε ο Κομφούκιος.

Εκτιμήστε τον εαυτό σας και οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Να εξασκείτε την αυτό-φροντίδα. Να στηρίζετε τις ανάγκες σας, τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας. Πάνω από όλα, να θυμάστε ότι δεν είστε περισσότερο ή λιγότερο σημαντικοί από οποιονδήποτε άλλο.

Μετάφραση: awakengr.com via unisoultheory.com



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID