BREAKING NEWS
latest

Η έλλειψη σε βιταμίνη Β και σίδηρο μπορεί να προκαλέσει άγχος και κρίσεις πανικού


Μια επιστημονική μελέτη από την Ιαπωνία, στην οποία συμμετείχαν 21 άτομα, έχει ανακαλύψει ότι τα επίπεδα της βιταμίνης Β6 και σιδήρου στο αίμα είναι στενά συνδεδεμένα με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης Β6  και σιδήρου βίωναν περιστασιακές κρίσεις πανικού.

Άγχος και κρίσεις πανικού.

Από την άλλη, τα άτομα που είχαν επαρκείς ποσότητες από αυτά τα δύο σημαντικά στοιχεία δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα νευρικότητας.

Οι βιταμίνη Β και ο σίδηρος είναι απαραίτητα για την μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη, η οποία συνδέεται με την ψυχική ευρωστία και τη διάθεση.

Οι κρίσεις πανικού είναι συμπτώματα που συμβαίνουν ξαφνικά. Αυτές οι κρίσεις παρατηρούνται εάν ο ασθενής έχει γρηγορότερο καρδιακό ρυθμό, αυξημένους παλμούς, ρίγος, εφίδρωση και δύσπνοια.
Αυτές οι διαταραχές συνήθως συνδέονται με τη βιταμίνη Β και το σίδηρο. Ωστόσο, οι ερευνητές δοκίμασαν διάφορα είδη της βιταμίνης Β. Ανακάλυψαν ότι οι βιταμίνες Β2 και Β12 είναι άσχετες με τον πανικό.

Αυτή η διαταραχή συνδέεται ειδικά με την έλλειψη της βιταμίνης Β6. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για την ψυχική σας ευεξία, καθώς και η έλλειψη οποιασδήποτε από αυτές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

Η Σχέση μεταξύ των βιταμινών Β και της ψυχικής υγείας.

Το κατάλληλο επίπεδο των βιταμινών Β σε γενικές γραμμές σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την κακή απορρόφηση των βιταμινών Β, όπως η κακή διατροφή, το χρόνιο άγχος, και ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Μια ανεπάρκεια ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β εμφανίζεται σε ασθενείς που πάσχουν από αγοραφοβία, το φόβο των κλειστών δημοσίων ή πολυσύχναστων χώρων.

Αυτό μπορεί επίσης να ισχύει και για άλλες συνθήκες που συνδέονται με το άγχος. Η έλλειψη των βιταμινών Β προκαλεί ορισμένα συμπτώματα, όπως ανησυχία, ευερεθιστότητα, συναισθηματική αστάθεια, και κόπωση.

Σε περίπτωση που ψάχνετε για συμπληρώματα, θα πρέπει να αγοράσετε όλη την ομάδα βιταμινών Β.

Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής είναι πιο υγιεινά από τα συνθετικά, και απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό.

Η επιλογή των συμπληρωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι περισσότερες από τις βιταμίνες που πωλούνται στα φαρμακεία, τα καταστήματα βιταμινών και τα παντοπωλεία είναι συνθετικές βιταμίνες, οι οποίες βρίσκονται συνήθως σε απομονωμένα τμήματα. Επιλέξτε φυσικά συμπληρώματα βιταμινών, ή ακόμα καλύτερα, συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας για το πώς μπορείτε να λαμβάνετε τις βιταμίνες που χρειάζεστε από τα τρόφιμα που καταναλώνετε.

diaforetiko.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID