BREAKING NEWS
latest

ΔΥΝΑΜΗ-ΤΥΧΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!!! ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?


Μέσα στο πέρασμα των αιώνων, πόσοι λαοί από διάφορους πολιτισμούς δεν ζητούσαν δύναμη, τύχη, προστασία; 

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος  που να μην χρειάζεται δύναμη ψυχής για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, τύχη σε όλους τους τομείς και προστασία από το κακό το μάτι. Γιατί η ζηλοφθονία των άλλων μας γεμίζει με αρνητική ενέργεια και ξάφνου νιώθουμε ότι κάτι δε πάει καλά.

Διάφοροι πολιτισμοί,  χρησιμοποιούσαν τον ημιπολύτιμο λίθο «τιρκουάζ». Ο λίθος αυτός προέρχεται από την Περσία και η ονομασία του στα Περσικά είναι «φεροζάχ» που σημαίνει νικηφόρος. Πίστευαν ότι το τιρκουάζ χρώμα της πέτρας αυτής έχει ισχυρές μεταφυσικές ιδιότητες.

Στην Ασία το φορούσαν σαν κόσμημα για προστασία από το κακό μάτι.

Στην Αμερική θεωρούσαν ότι τους προστάτευε για να μην πληγωθούν αν πέσουν κάτω.

Στη Ρωσία και στο Θιβέτ οι σύζυγοι έδιναν δαχτυλίδι στολισμένο με τιρκουάζ πέτρα για να έχουν καλή συζυγική πορεία και ευημερία στο γάμο τους.

Βασικά φορώντας ένα κόσμημα με τιρκουάζ ημιπολύτιμο λίθο, σύμφωνα με τους μύθους και τις παραδόσεις  είναι σαν να έχεις πάνω σου μια ασπίδα προστασίας. Και αυτή η προστασία έρχεται από την ενέργεια που έχει η πέτρα  σε συνδιασμό με την ενέργεια που παίρνει από τη γη.

Στις μέρες μας, υποτίθεται ότι το τιρκουάζ  διώχνει την αρνητική ενέργεια και σε προστατεύει στα ταξίδια. Επίσης μπορεί να βοηθήσει κάποιον στην επικοινωνία σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Για όσους  συγγράφουν τους βοηθάει στην καλύτερη μεταφορά των ιδεών τους στο χαρτί.

Η Jane Austen φορούσε ένα τιρκουάζ δαχτυλίδι δεμένο με χρυσό το οποίο το αγόρασε η τραγουδίστρια Kelly Clarkson το 2013.Ομως το δαχτυλίδι αγοράστηκε πίσω από την τραγουδίστρια και φυλάσσεται σήμερα στο σπίτι της Jane Austen στο Hampshire. 

Είτε είναι πραγματικές ή όχι οι ιδιότητές του, δε παύει να είναι ένα θαυμάσιο κόσμημα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το χρώμα του είναι σαν τα γαλάζια νερά της θάλασσας. Απλά φορέστε το!!! 

Πηγή: anakalipto



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID