BREAKING NEWS
latest

Όταν όλοι είναι κρυωμένοι εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας να μείνουμε υγιείς!


Σιγά- σιγά, όλοι γύρω μας αρχίζουν να κρυολογούν. Είτε είναι ένα απλό συνάχι είτε κανονικότατη γρίπη, πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με δεκάδες φτερνίσματα και πολύ βήχα. Πώς θα καταφέρουμε να προστατευτούμε και να μην κολλήσουμε;


Ίσως έχουμε μερικές ιδέες για αυτό, αν και πρέπει πάντα να θυμόμαστε μερικούς κανόνες.

Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε 100% ασφαλείς

Τα μικρόβια μεταδίδονται με τρομακτική ταχύτητα σε κλειστούς χώρους…

…ακόμα και με την ομιλία, δυστυχώς

Ορισμένοι μικροοργανισμοί, όπως ο ιός της γρίπης, μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες μέχρι και για μία ολόκληρη μέρα.

Πλένουμε τα χέρια μας συχνά

Ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνουμε τους μικροοργανισμούς από τα χέρια μας είναι τα πλένουμε τακτικά. ‘Ετσι, όχι μόνο δεν θα κολλήσουμε οι ίδιοι, αλλά δεν θα μεταφέρουμε την ασθένεια και σε άλλους. Μια ακόμα καλή εναλλακτική είναι να έχετε μαζί σας συνεχώς ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό gel, που θα περιέχει οινόπνευμα.

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας

Ειδικά τα μάτια και την μύτη μας. Αν έχουμε έρθει σε επαφή με μικρόβια νωρίτερα και έπειτα ακουμπήσουμε αυτές τις περιοχές, τα μικρόβια έχουν άμεση πρόσβαση στον οργανισμό μας.

Καθαρίζουμε τον χώρο εργασίας μας

Το κάνουμε αυτό για να μην συσσωρεύονται μικρόβια. Είναι πολύ σημαντικό το γραφείο σας και ο χώρος που εργάζεστε να μην είναι γεμάτος με περιττά αντικείμενα. Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό μαντιλάκι για να καθαρίζετε την επιφάνεια του γραφείου—δύο φορές την ημέρα την εποχή της γρίπης.

Κάνουμε εμβόλιο

Αυτό λειτουργεί για την γρίπη, όχι για το απλό κρυολόγημα. Αλλά μερικές φορές υποτιμούμε πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η γρίπη. Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, επειδή ο ίδιος ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς. Ακόμα και με το εμβόλιο, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να κολλήσετε τον ιό, αλλά η εμπειρία σας θα είναι πολύ πιο ανώδυνη.

Κοιμόμαστε καλά

Για να είναι ο οργανισμός μας πιο δυνατός απέναντι στα μικρόβια, πρέπει να είναι δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Και ένας τρόπος για να το διασφαλίσουμε είναι να κοιμόμαστε καλά και αρκετές ώρες—μέσα στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, φυσικά. Αν πιέζετε τον εαυτό σας και δεν κοιμάστε σωστά, ο οργανισμός σας θα είναι πιο επιρρεπής σε λοιμώξεις.

Το να τρώμε σωστά και να ασκούμαστε είναι ένας τρόπος να σιγουρευτούμε ότι η υγεία μας θα βρίσκεται σχεδόν πάντα σε καλή κατάσταση. Σίγουρα, το κρυολόγημα δεν είναι κάτι που μπορούμε να προλάβουμε 100%, αλλά είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε σωστές επιλογές—πολλά φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν τις άμυνές μας, όχι επεξεργασμένα τρόφιμα, περιορισμένο αλκοόλ και κομμένο τσιγάρο.

iatronet.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID